EL-CON , of Powergrid Solutions B.V. is al meer dan 50 jaar specialist in het vervaardigen en leveren van elektrotechnische verbindingen. EL-CON gevestigd te Wateringen heeft zich ontwikkeld van handelsonderneming tot een belangrijke speler in het toeleveren van complete , montage klare systemen en componenten ten behoeve van hoogspanningsinstallaties, stroomverdeelinrichtingen en industrie.

EL-CON is een belangrijke toeleverancier van prefab aluminium HS busbarsystemen, voorbewerkt montageklaar koperwerk en op maat gemaakte flexibele verbindingen.

Eigen productie is dan ook een zeer belangrijk onderdeel van onze omzet. Voor wat betreft de handelskant van de onderneming heeft EL-CON zich de afgelopen jaren meer en meer gespecialiseerd op de toelevering van unieke , gecertificeerde, producten ten behoeve van ondermeer de spoorwegen. EL-CON beschikt naast gekwalificeerd personeel over EHRT CNC machines voor het snel en acuraat ponsen en buigen van koper en aluminium voor allerlei soorten toepassingen.

Tevens levert EL-CON middenspanning materialen van uit eigen voorraad en stelt die naar behoefte van de klant samen. Daarnaast leveren wij in Nederland aan de industrie eindsluitingenmoffen en stekereindsluitingen.

We hebben ons de afgelopen jaren meer en meer toegelegd op die gebieden waarin we denken te excelleren, namelijk in het vervaardigen van elektrische verbindingen voor hoog-, midden- en laagspanning en het leveren van de hierbij behorende producten.

EL-CON Visie & Missie

Visie

EL-CON is een bijzonder bedrijf met groot ontzorgend vermogen voor de professionale elektrotechniek.
Door het bedenken van slimme oplossingen en het in eigen huis fabriceren van de juiste producten neemt EL-CON werk uit handen van opdrachtgevers waardoor die zich kunnen focussen op hun core business. Met een pro-actieve instelling zowel naar buiten als naar binnen gaat EL-CON steeds voor de beste oplossing.
“ Techniques make it possible, our people make it happen”

Missie

EL‐CON ontwerpt, maakt en levert elektrische verbindingen voor hoog-, midden- en laagspanning installaties en bundelt die activiteiten in één onderneming. EL-CON staat bekend als de Kennis-Leverancier. In tegenstelling tot de handelsbedrijven ontwerpt en fabriceert EL-CON verbindingen in haar eigen werkplaats. Dat zorgt voor controle over het eigen proces en constante verbetering. Voor een goede verbinding moet je bij EL-CON zijn, dus niet voor niets in meerdere opzichten:  “The Perfect Connection”