Trafo-aansluiting

 EL-CON heeft inmiddels de 50ste opdracht uigeleverd voor een geverfd raisysteem voor hoogspanningstrafo kabelopvoerrekken inclusief de in eigen huis ontworpen en vervaardigde railsteunen, steunisolatoren en flexibele kabelverbindingen.

24 November 2013

Zwolle – Vanaf zondagmiddag stromen er met name via Twitter diverse meldingen binnen wat betreft het zien 

van een Sperweruil in Zwolle. Een zeldzame vogel voor Nederland, en dat trekt de nodige liefhebbers van het spotten van vogels aan. Zondagavond stonden zo’n 100 vogelaars bij een tankstation aan de IJsselallee om het beestje te bewonderen.

De bijzondere vogel was tot 2005 maar 3 keer gezien in Nederland. De dagactieve uil, die vooral zijn leefomgeving heeft rond de Poollcirkel, komt voor in Alaska, Scandinavië en het uiterste noorden van Rusland. Door z’n lange staart en stompe vleugels lijkt de sperweruil eerder op een sperwer dan een uil, en de strenge blik maakt het helemaal af. De uil zou in Zwolle gezien zijn bij de fietstunnel van de Hortensiastraat en de IJsselallee. Zondagavond dus de nodige drukte in Zwolle om de zeldzame uil te zien. 

Zelfs uit België kwam er iemand naar de IJsselallee om de vogel te bewonderen. Maandag worden nog meer vogelaars in Zwolle verwacht.