Kunststof kabelblokken

De grondstoffen voor de EL-CON kunststof kabelblokken komen voor 100% uit gerecyclede kunststoffen. Voor kunststof kabelblokken wordt met name gebruik gemaakt van LDPE uit bijvoorbeeld gerecycled landbouwfolie, HDPE uit bijvoorbeeld flessendoppen en emmers en PP uit diverse huishoudelijk  en apparatuur. Hieraan wordt een fractie additieven toegevoegd om het materiaal op de juiste kleur te krijgen en om het UV-bestendig te maken. Het kan niet genoeg worden benadrukt dat er geen schadelijke stoffen worden gebruikt en dat de kunststof kabelblokken ook absoluut niet uitlogen in het milieu, zoals dat bij verduurzaamde houtsoorten het geval is. 

Een gunstige eigenschap van de kunststof kabelblokken  is voorts, dat ze na gebruik altijd weer te recyclen zijn. 

Door de juiste “receptuur” samen te stellen kunnen, afhankelijk van de toepassing van het product, de eigenschappen binnen bepaalde grenzen worden gestuurd. Zo kan de sterkte van een EL-CON kunststof kabelblokken-balk worden vergroot door glasvezels of glaspoeder toe te voegen. 

Alle kunststof kabelblokken hebben een volledig gesloten celstructuur. Dit heeft als voordeel dat: ” kabelblokken kunststof niet rot, schimmelt of wordt aangetast ” Geen vocht of vuil wordt opgenomen en de duurzaamheid aanzienlijk wordt vergroot ” Algen en vuil slecht hechten aan het materiaal ” EL-CON kunststof kabelblokken  gemakkelijk schoon te vegen zijn, eventueel met hoge druk spuiten
De grondstoffen van EL-CON kunststof kabelblokken zijn zorgvuldig geselecteerd en samengesteld om de optimale eigenschappen van het product in de specifieke toepassing te verkrijgen. De onderstaande fysische en mechanische eigenschappen zijn dan ook indicatief en bedoeld om een indruk te geven van de toepassingsmogelijkheden. Voor meer specifieke eigenschappen kunt u het beste onze specialisten raadplegen.

Kunststof kabelblokken bevatten geen schadelijke stoffen en logen absoluut niet uit in het milieu, zoals dat bij verduurzaamde houtsoorten het geval is.

Kunststof kabelblokken zijn na gebruik weer volledig recyclebaar, waardoor het milieu minder wordt belast en houtkap beperkt kan worden.

EL-CON kunststof kabelblokken zijn gemakkelijk na te bewerken zonder speciale gereedschappen. Dus boren, zagen, frezen en schroeven is geen probleem.

EL-CON kunststof kabelblokken hebben, afhankelijk van de gekozen receptuur en productvormgeving een E-modulus van 850 MPa tot circa 2000 MPa bij versterkte compound.

EL-CON kunststof kabelblokken zijn lichter van gewicht dan de meeste hardhoutsoorten. Afhankelijk van de toepassing en productvorm kunt u rekening houden met een soortelijk gewicht van gemiddeld 0,8 – 0,85 g/cm3. In water blijft het dus drijven!

EL-CON kunststof kabelblokken zijn door-en-door dezelfde kleur. EL-CON kunststof kabelblokken hebben een ruim gebruikstemperatuurbereik van circa -25 °C tot circa +100 °C. Een kunststof kabelblok ontbrandt zelf bij circa 350 °C.

EL-CON kunststof kabelblokken worden niet aangetast door organische zuren en basen.