Hoogspanning

 Altijd de beste verbinding

Jarenlange ervaring en een compleet pakket componenten hebben van EL-CON dé specialist in hoogspanningsverbindingen gemaakt. Wij adviseren u graag en gedegen over welke componenten u in welke situatie en op welke manier het beste kunt toepassen. Op die manier komen we tot de meest efficiënte en economische oplossing voor uw situatie. 

Hoogspanningslijnen

Een compleet programma van de meest uiteenlopende componenten voor het ophangen, afspannen, steunen en verbinden van geleiders in hoogspanningslijnen staat u ter beschikking.

Verder hebben we een uitgebreid assortiment lijnproducten: Ophang- en afspanklemmen, statische afstandhouders, dempende afstandhouders, trillingsdempers, vogelafweerspiralen, bescherm- en reparatiespiralen, etc. 

Verdeelstations

Voor verdeelstations kunnen wij u een compleet programma aluminium of bronzen stationsklemmen en armaturen aanbieden voor buis- en kabeltoepassing, flexibele verbindingen, aansluitklemmen voor transformatoren, vermogensschakelaars en -scheiders. 

Indien gewenst leveren we tevens de benodigde aluminium buisgeleiders of kabel voor uw project. 

Eigen productie

Behalve het leveren van materialen en het geven van een gedegen advies voor een betrouwbare en duurzame oplossing verzorgen we ook de productie in eigen huis. Bijvoorbeeld speciale aluminium of koperen railsystemen voor schakelinstallaties, transformatoraansluitingen, 150 of 380 kV railsystemen, volledig op maat gemaakt. We leveren deze eventueel ‘turn key’, dat wil zeggen inclusief ontwerp, klemmen, railsteunen, bevestigingsmateriaal en flexibele verbindingen.

Het benodigde laswerk in onze werkplaats – of eventueel op de bouwplaats – wordt gedaan door onze eigen lassers die in overeenstemming met de eisen van Tennet, gecertificeerd zijn.

EL-CON: the perfect connection